ΜΕΜΒΡΑΝΗ GORETEX, WINDTEX, SYMPATEX - ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΤΩΝ

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΤΩΝ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ TEX (GORETEX, WINDTEX, SYMPATEX ΚΛΠ)
Η μεμβράνη TEX είναι ένα αδιάβροχο υλικό που χρησιμοποιείται σε παπούτσια και μπότες για να διατηρεί τα πόδια σας άνετα. Όπως και με τις λαστιχένιες μπότες, οι μπότες και τα παπούτσια με μεμβράνη TEX απαιτούν λίγη ιδιαίτερη στοργική φροντίδα για να διατηρήσουν την αναπνοή και την αντοχή τους στο νερό.

Το υδροαπωθητικό παρατείνει τη διάρκεια ζωής των παπουτσιών και των μπότων με μεμβράνη TEX
Τα παπούτσια με μεμβράνη TEX πρέπει να αντιμετωπίζονται με υδατοαπωθητικό πιο συχνά από τα παπούτσια με άλλα υφάσματα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παπούτσια με μεμβράνη TEX χρησιμοποιούνται συχνά σε υγρό και κρύο καιρό. Για να διατηρήσετε την αντοχή στο νερό των παπουτσιών σας, συνιστούμε να τα αντιμετωπίζετε με υδατοαπωθητικό πριν τα φορέσετε για πρώτη φορά και τουλάχιστον μία φορά το μήνα μετά από αυτό.

Φροντίζετε πάντα τα παπούτσια σας να φέρουν μια ετικέτα «αδιάβροχο». Δεν είναι δυνατό να κάνετε τα παπούτσια αδιάβροχα απλώς επεξεργάζοντάς τα με υδατοαπωθητικό.

Καθαρισμός και Αποθήκευση Παπουτσιών και μπότες με μεμβράνη TEX
Η μεμβράνη TEX ως υλικό είναι πολύ ευαίσθητη στη θερμότητα και επομένως δεν πρέπει ποτέ να πλένεται στο πλυντήριο ή να στεγνώνει. Αντίθετα, σκουπίστε τα παπούτσια σας με ένα υγρό πανί.

Χρήση Ειδικών Υλικών Περιποίησης

Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε υλικό για την περιποίηση της μπότας σας, η οποία έχει μεμβράνη. Χρειάζονται ειδικά υλικά κατάλληλα για χρήση σε μεμβρανη ώστε να μη βουλώσουν οι πόροι της και χαθεί η αναπνευσιμότητά της. Αυτο θα είχε σαν αποτέλεσμα το καλοκαίρι το πόδι σας να είναι ζεστό και να ιδρώνει καθώς δεν θα μπορεί να αφαιρεθεί η θερμότητα και η υγρασία. Αρα δε χρησιμοποιούμε λίπος ή κρέμα μη συμβατή με μεμβράνη ΤΕΧ. Διαθέτουμε ειδική κρέμα, δείτε εδω.

Όταν καθαρίζετε τις μπότες και τα παπούτσια σας με μεμβράνη TEX, μην τα στεγνώνετε ποτέ κοντά σε πηγή θερμότητας όπως καλοριφέρ ή θερμάστρα ή απευθείας στον ήλιο. Αντίθετα, γεμίστε τα παπούτσια με τσαλακωμένη εφημερίδα και αφήστε τα να στεγνώσουν αργά στον αέρα. Θυμηθείτε να αφαιρέσετε τους πάτους και να τους αφήσετε να στεγνώσουν επίσης στον αέρα.

  |  

Περισσότερες Αναρτήσεις