Τύποι Δερμάτων Αρβυλών

Όταν πρόκειται για υποδήματα, δεν υπάρχουν παπούτσια πιο κομψά και ευπροσάρμοστα από τις δερμάτινες μπότες. Οι δερμάτινες μπότες είναι εδώ και χρόνια η επιλογή υποδημάτων και συνδυάζονται εξίσου καλά με ένα μπλουζάκι και τζιν, όπως συμβαίνει με επίσημα παντελόνια και σακάκι. Είναι μια ποιοτική επιλογή υποδημάτων που προσφέρει μακρόχρονη άνεση, στυλ και χρήση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν είναι όλες οι δερμάτινες μπότες δημιουργημένες ως ίσες. Και με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές δερμάτινης εκκίνησης, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε αν επιλέγετε τα σωστά για εσάς. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τους διάφορους τύπους μποτών και κορυφαίες μάρκες, ώστε να μπορείτε να ξεκουραστείτε εύκολα γνωρίζοντας ότι πορεύεστε τους δρόμους με τις καλύτερες μπότες για σας.

Διαφορετικοί τύποι δερμάτινων υποδημάτων
Ενώ οι δερμάτινες μπότες μπορούν να έρθουν σε διαφορετικά σχήματα και σχέδια, αυτό που τα ξεχωρίζει είναι το δέρμα από το οποίο είναι κατασκευασμένα. Το δέρμα είναι ένας απόλυτος όρος δεδομένου ότι περιλαμβάνει μια σειρά από δέρματα, μεθόδους μαυρίσματος, και επεξεργασίες. Εδώ είναι τα πιο συνηθισμένα δέρματα παπουτσιών που θα βρείτε:

Τραχύ εξωτερικά δέρμα
Το σκληρό δέρμα είναι η κάτω πλευρά του ανεπεξέργατου δέρματος, οπότε το δέρμα παραμένει άθικτο. Είναι ένα χοντρό, συμπαγές δέρμα που φοριέται καλά και δεν απαιτεί μεγάλη συντήρηση. Αυτή η μπότα μπορεί να είναι μια δημοφιλής στρατιωτική και ορειβατική μπότα και προσφέρει ένα ελαφρώς πιο σπορ στυλ.

Φυσικά επεξεργασμένο δέρμα
Το επεξεργασμένο δέρμα είναι το δέρμα που κατασκευάστηκε από διαδικασία μαυρίσματος που περιλαμβάνει φυτική ύλη και φλοιό δέντρων. Είναι άκαμπτο, φυσικό χρώμα δέρματος, αν και αυτό το δέρμα φυσικά σκουραίνει με την πάροδο του χρόνου. Αυτές οι μπότες είναι εξαιρετικές για casual wear, αλλά μπορούν να συρρικνωθούν και να γίνουν εύθραυστες αν βραχούν.

Καστόρι
Το καστόρινο δέρμα χρησιμοποιεί την πλευρά του δέρματος ως σάρκα, αλλά το δέρμα έχει λειανθεί και λειανθεί, πράγμα που το κάνει λεπτό και μαλακό. Το Suede είναι ένα ελαφρύ, κομψό υλικό που λειτουργεί καλά για την καλοκαιρινή και την ανοιξιάτικη μόδα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι η υφή του σουέτ το καθιστά ένα σφουγγάρι για βρωμιές και νερό, έτσι απαιτείται η δέουσα φροντίδα.

Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα δερμάτινα προϊόντα θα έχουν την ποιότητα δέρματος σφραγισμένη πάνω σε αυτό. Υπάρχουν τρεις τύποι δερμάτινης ποιότητας: γνήσιο δέρμα, δερμάτινο δέρμα και ολόκληρο δέρμα.

Γνήσιο Δέρμα
Το πραγματικό δέρμα είναι η φθηνότερη και η χαμηλότερη ποιότητα των τριών τύπων δέρματος. Συνήθως βρίσκεται σε ζώνες και άλλα δερμάτινα προϊόντα σε μια περιοχή χαμηλών τιμών. Αυτό το δέρμα γίνεται συνήθως με διάφορα στρώματα δέρματος που έχουν κολληθεί μαζί με κόλλα.

Full-Grain Leather
Το full-grain leather χρησιμοποιεί ολόκληρο τον κόκκο του δέρματος, με τις ατέλειες και την ανθεκτικότητα του αρχικού δέρματος. Είναι γνωστό ως η καλύτερη και υψηλότερης ποιότητας δερμάτινη επιλογή, αλλά είναι σημαντικά πιο ακριβό από τους άλλους δύο τύπους δέρματος. Αλλά διαρκεί πολύ καιρό, γι 'αυτό αξίζει συχνά την επένδυση.

 

Από πού προέρχεται το δέρμα;
Οι περισσότερες μπότες χρησιμοποιούν δέρμα μοσχαριού, επειδή έχουν πιο σφιχτό κόκκους και ίνες από ό, τι της αγελάδας. Εδώ θα βρείτε μπότες από γνήσιο μοσχαρίσιο δέρμα. Άλλα είδη ζωικού δέρματος περιλαμβάνουν:

  • Βόειο δέρμα (δέρμα βοοειδών)
  • Κέλυφος κοορδόνι (άλογο)
  • Χοιρινό δέρμα (χοίρου)
  • Kidskin (κατσίκα)


Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα παπούτσια συχνά χρησιμοποιούν δέρμα στα ακόλουθα μέρη:

  • Η εξωτερική σόλα του παπουτσιού
  • Η εσωτερική σόλα του παπουτσιού
  • Η φτέρνα του παπουτσιού
  • Το άνω μέρος του παπουτσιού (το υπόλοιπο του παπουτσιού)
  • Όταν εξετάζετε τις επιλογές σας, εξετάστε ποια τμήματα των μπότες είναι δερμάτινα, ποια δερμάτινη ποιότητα είναι και πώς έχουν γίνει.

Στη σελίδα μας workprom.com περιγράφουμε το υλικό κατασκευής των παπουτσιών

Πώς να φροντίσετε τις μπότες σας
Οι δερμάτινες μπότες είναι μια οικονομική επένδυση, οπότε είναι σημαντικό να φροντίζετε σωστά για να εξασφαλίσετε μακροχρόνια χρήση.

Αδιαβροχοποιήστε τις μπότες σας
Το δέρμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε ζημιές στο νερό, οπότε αν δεν στεγανοποιείτε τις μπότες σας, θα λεκιάσουν, θα σπάσουν ή θα φθαρούν γρήγορα. Πρέπει να πάτε για να αγοράσετε σπρέι στεγανοποίησης, να το χρησιμοποιήσετε στις μπότες σας, και στη συνέχεια να τους αφήσετε να στεγνώσουν εν μία νυκτί. Και αν τα παπούτσια σας βρέξουν, απλά σκουπίστε τα, βάλτε τα επίπεδα και αφήστε τα να στεγνώσουν τη νύχτα.

Καθαρίστε τα τακτικά
Αν θέλετε να διατηρήσετε τα παπούτσια σας σε καλή κατάσταση, φροντίστε να τα καθαρίζετε τακτικά. Για να το κάνετε αυτό, απλώς σκουπίστε τα παπούτσια σας με ένα υγρό πανί για να καθαρίσετε το βρωμιά. Αν γίνονται πιο βρώμικες, φροντίστε να τις καθαρίσετε αμέσως για να αποφύγετε τους λεκέδες.

Αποθηκεύστε τα σωστά
Εάν θέλετε οι μπότες σας να διαρκούν πολύ, πρέπει να τις αποθηκεύσετε με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να τα κρατάτε σε χώρο θερμοκρασίας χώρου που δεν εκτίθεται σε συνεχές ηλιακό φως. Εάν δεν το κάνετε, το χρώμα των μποτών θα μπορούσε να εξασθενήσει με την πάροδο του χρόνου και το δέρμα θα μπορούσε να συρρικνωθεί.

Τελικές σκέψεις
Οι δερμάτινες μπότες είναι μια επένδυση, αλλά μια κομψή και μακράς διαρκείας. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, κόλπα και βέλτιστες πρακτικές μπορείτε να βρείτε ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες που αγαπάτε και να τις χρησιμοποιήσετε για τα επόμενα χρόνια.

Έχετε αγοράσει ένα ζευγάρι μπότες πρόσφατα; Ποιο είναι το αγαπημένο σου πράγμα γι 'αυτές; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

  |  

Περισσότερες Αναρτήσεις